תבשיל ציידים- טום אביב

מצרכים ל-4 מנות:

600 גרם בשר לתבשיל כמו כתף / אונטריב, חתוך לקוביות
3-4 כפות שמן זית
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
בטטה, קלופה וחתוכה גס
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
1 כוס יין לבן
2-3 כוסות מים או ציר (עוף/בקר/ירקות)
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
1 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

  1. בסיר כבד מחממים את שמן הזית. מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת.
  2. מכניסים את הירקות וצורבים גם אותם מעל להבה גבוהה 5-6 דקות או עד שרואים שהזהיבו קלות.
  3. מחזירים את הבשר ומוסיפים את התבלינים.
  4. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד שרוב היין התאדה.
  5. מוסיפים את המים או הציר ומביאים לרתיחה. סוגרים את הסיר במכסה מתאים ומעבירים לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 4 שעות או עד שהירקות רכים והבשר נימוח.

[bellows config_id="main" menu="40"]