עראייס דגים – טום אביב

הגרסה שלי לעראייס המסורתי: במקום לשים תערובת קבב בשרית השתמשתי בדגים, שנותנים עראייס עסיסי מאוד ומעט קליל יותר.

מצרכים ל-4 מנות:

2 פיתות, חתוכות לחצאים
שמן זית, להברשת הפיתות לפני הצריבה

למילוי:

350 גרם פילה דג לבן טחון (למשל: לברק, דניס, מוסר)
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
½ כפית כורכום
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
4 שיני שום, קלופות וכתושות
1 כף שמן זית

ליוגורט לימון כבוש:

300 מ”ל יוגורט
1 כפית סומק
1 כף לימון כבוש
1 כפית מלח

אופן הכנה לתערובת מילוי:

מערבבים היטב בקערה את חומרי המילוי. כשנוצרת תערובת אחידה מעבירים אותה לקירור לחצי שעה.

ליוגורט:

מערבבים את כל המצרכים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במלח לפי הטעם.

יצירת הערייס:

  1. ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת המילוי. מברישים את הפיתות הממולאות בשמן זית מכל הכיוונים.
  2. מחממים מחבת ברזל או גריל וצורבים את הפיתות כדקה מכל צד (כולל בצד החתוך עם המילוי).
  3. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 4-5 דקות, עד שהפיתות מזהיבות ומילוי הדג עשוי לחלוטין.
  4. מגישים יחד עם היוגורט.

[bellows config_id="main" menu="40"]