עראייס דגים – טום אביב
הגרסה שלי לעראייס המסורתי: במקום לשים תערובת קבב בשרית השתמשתי בדגים, שנותנים עראייס עסיסי מאוד ומעט קליל יותר.
מצרכים ל-4 מנות:
2 פיתות, חתוכות לחצאים
שמן זית, להברשת הפיתות לפני הצריבה
למילוי:
350 גרם פילה דג לבן טחון (למשל: לברק, דניס, מוסר)
1 כפית שטוחה ראס אל חנות
½ כפית כורכום
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
4 שיני שום, קלופות וכתושות
1 כף שמן זית
ליוגורט לימון כבוש:
300 מ”ל יוגורט
1 כפית סומק
1 כף לימון כבוש
1 כפית מלח
אופן הכנה לתערובת מילוי:
מערבבים היטב בקערה את חומרי המילוי. כשנוצרת תערובת אחידה מעבירים אותה לקירור לחצי שעה.
ליוגורט:
מערבבים את כל המצרכים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול במלח לפי הטעם.
יצירת הערייס:
- ממלאים את חצאי הפיתות בתערובת המילוי. מברישים את הפיתות הממולאות בשמן זית מכל הכיוונים.
- מחממים מחבת ברזל או גריל וצורבים את הפיתות כדקה מכל צד (כולל בצד החתוך עם המילוי).
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 4-5 דקות, עד שהפיתות מזהיבות ומילוי הדג עשוי לחלוטין.
- מגישים יחד עם היוגורט.