מרק דגים ועגבניות - טום אביב
אחת הדרכים הטובות לחמם בחורף את הגוף ואת הנשמה היא עם מרק מנחם וטעים. השף טום אביב מפנק אותנו במתכון משובח למרק דגים ועגבניות.
מצרכים ל-4 מנות ציר דגים מתובל:
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
1 בצל לבן, קלוף וחתוך גס
1 גזר, קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
300 גרם שאריות דגים (אדרות ו/או ראשים, מבקשים ממוכר הדגים).
5-6 שיני שום, קלופות
1 ראש שומר, חתוך גס
1 כפית זרעי כוסברה
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
2 כוכבי אניס
1 כפית זרעי שומר
4-6 כוסות מים
להמשך הבישול:
3-4 עגבניות בשלות, חתוכות גס
1 צרור ריחן, חתוך גס
5-6 שיני שום קלופות
מלח, לפי הטעם
אופן הכנת הציר:
- שמים את כל רכיבי ציר הדגים בסיר בגודל בינוני ומוסיפים מים עד גובה תכולת הסיר.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, ללא כיסוי, כשעתיים או עד שהנוזל שהתקבל עשיר מאוד בטעמים. אם רואים שחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.
- מניחים מסננת פסטה בסיר גדול ואליה יוצקים את תכולת סיר הציר. את הנוזל שומרים להמשך הבישול, את הירקות אפשר לאכול.
להמשך הבישול:
- בסיר בו בישלתם את הציר שמים את העגבניות, הבזיליקום והשום. מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שהעגבניות מתחילות להתפרק.
- מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים אגב ערבוב 14-20 דקות נוספות עד שהעגבניות והשום מתרככים.
- מניחים מסננת צפופה מעל קערה. מעבירים את העגבניות והשום דרך המסננת, ולוחצים על תכולתה עם כף כדי שכל הנוזלים יעברו דרכה לקערה, והזרעים, הקליפות ועלי הבזיליקום ישארו בפנים.
- את העגבניות המסוננות מחזירים לסיר. מוסיפים אליו 3 כוסות מציר הדגים המסונן (את השאר אפשר להקפיא למרקים אחרים).
- מבשלים יחד בסיר מכוסה מעל להבה נמוכה שעתיים נוספות, ואז מתבלים במלח לפי הטעם ומגישים.