מרק דגים ועגבניות - טום אביב

אחת הדרכים הטובות לחמם בחורף את הגוף ואת הנשמה היא עם מרק מנחם וטעים. השף טום אביב מפנק אותנו במתכון משובח למרק דגים ועגבניות.

מצרכים ל-4 מנות ציר דגים מתובל:

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס
1 בצל לבן, קלוף וחתוך גס
1 גזר, קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
300 גרם שאריות דגים (אדרות ו/או ראשים, מבקשים ממוכר הדגים).
5-6 שיני שום, קלופות
1 ראש שומר, חתוך גס
1 כפית זרעי כוסברה
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי
2 כוכבי אניס
1 כפית זרעי שומר
4-6 כוסות מים

להמשך הבישול:

3-4 עגבניות בשלות, חתוכות גס
1 צרור ריחן, חתוך גס
5-6 שיני שום קלופות
מלח, לפי הטעם

אופן הכנת הציר:

  1. שמים את כל רכיבי ציר הדגים בסיר בגודל בינוני ומוסיפים מים עד גובה תכולת הסיר.
  2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, ללא כיסוי, כשעתיים או עד שהנוזל שהתקבל עשיר מאוד בטעמים. אם רואים שחסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.
  3. מניחים מסננת פסטה בסיר גדול ואליה יוצקים את תכולת סיר הציר. את הנוזל שומרים להמשך הבישול, את הירקות אפשר לאכול.

להמשך הבישול:

  1. בסיר בו בישלתם את הציר שמים את העגבניות, הבזיליקום והשום. מוסיפים 1/4 כוס מים ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שהעגבניות מתחילות להתפרק.
  2. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים אגב ערבוב 14-20 דקות נוספות עד שהעגבניות והשום מתרככים.
  3. מניחים מסננת צפופה מעל קערה. מעבירים את העגבניות והשום דרך המסננת, ולוחצים על תכולתה עם כף כדי שכל הנוזלים יעברו דרכה לקערה, והזרעים, הקליפות ועלי הבזיליקום ישארו בפנים.
  4. את העגבניות המסוננות מחזירים לסיר. מוסיפים אליו 3 כוסות מציר הדגים המסונן (את השאר אפשר להקפיא למרקים אחרים).
  5. מבשלים יחד בסיר מכוסה מעל להבה נמוכה שעתיים נוספות, ואז מתבלים במלח לפי הטעם ומגישים.

[bellows config_id="main" menu="40"]